Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_прозоро: у Городку акцентували увагу представників бізнесу на перевагах легальної зайнятості найманих осіб

опубліковано 03 вересня 2020 о 09:50

З метою контролю за рівнем заробітної плати, легалізації праці та надходженням платежів до державного та місцевих бюджетів у Годороцькій районній державній адміністрації відбулось обговорення цього важливого питання у форматі спільного засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та комісії з питань сприяння забезпеченню своєчасності і повноти сплати податків, погашення недоїмки по платежах до державного та місцевих бюджетів.
Модераторами колективної розмови виступили голова районної державної адміністрації Жанна Кордас та начальник Городоцької ДПІ Волочиського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталія Хорошева, які зосередили увагу присутніх на тому, що після масштабної роз'яснювальної роботи з 1 вересня поточного року розпочинається інспекційна кампанія з питань виявлення неоформлених працівників. Тому роботодавці, які використовують найману працю, мають нести відповідальність у вигляді підвищеного штрафу в разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час та виплати заробітної плати без нарахування та сплати ЄСВ і податків.
«У ході робочих зустрічей з бізнесом, онлайн спілкування податківці продовжують роз'яснювати переваги легальної зайнятості та норм податкового законодавства у сфері трудових відносин. Насамперед звертається увага на необхідність офіційного працевлаштування, що є гарантом соціального захисту і подальшого пенсійного забезпечення. Також надаємо консультації з питань, які виникають між роботодавцем та найманим працівником, зокрема, щодо порядку належного оформлення співробітників, виплати заробітної плати не нижче мінімально встановленого законодавством рівня. Усе це підкріплюється тематичними листівки та пам'ятками щодо легального працевлаштування», - підкреслила Наталія Хорошева.
На засіданні йшла мова про низький рівень заробітної плати перевізників, сплату податків і зборів підприємствами сільськогосподарського виробництва до місцевого бюджету. Говорили члени комісії й про об‘єктивні та суб‘єктивні причини зайнятості населення та шукали шляхи вирішення проблемних питань.