Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робота_на_місцях: у Городку проаналізували перспективи розвитку громади крізь призму легальної праці та оподаткованих заробітків

опубліковано 25 серпня 2020 о 10:25

У форматі «круглого столу» пройшло засідання робочої групи з питань легалізації праці та погашення заборгованості із заробітної плати, яке модерувала голова Городоцької районної державної адміністрації Жанна Кордас.

Учасники засідання обговорили проблеми легалізації праці, оплати праці сезонних працівників, причини низького рівня заробітної плати працівників Городоцького Центру первинної медико-санітарної допомоги, КНП «Городоцька центральна районна лікарня», відділу освіти райдержадміністрації, тощо.

Наголошено на тому, що робоча група постійно проводить інформаційно - роз’яснювальну роботу з фізичними особами – підприємцями і найманими працівниками з питань легалізації праці, а також встановлено, що основною причиною низького рівня заробітної плати працівників Городоцького Центру первинної медико-санітарної допомоги, КНП «Городоцька центральна районна лікарня», відділу освіти райдержадміністрації є неповна зайнятість працівників цих установ.

Робочою групою і надалі проводитиметься відповідна робота щодо легалізації праці та контролю за рівнем і своєчасною виплатою заробітної плати.

«Хочу вкотре нагадати роботодавцям та найманим працівникам, що офіційне оформлення працевлаштування є, в першу чергу, гарантією соціального захисту найманих працівників, кадрової стабільності та налагодженої роботи усіх учасників трудового процесу з метою досягнення позитивного результату. Водночас, для роботодавця - це і позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків. Це аксіома, яку потрібно знати усім, оскільки оподаткована праця у кінцевому рахунку впливає і на розвиток інфраструктури конкретної території, на стан доріг та забезпечення соціальних потреб людей. Так що говорити про це потрібно публічно і конкретно. І ми налаштовані на такий діалог», - зазначила у коментарі начальник Городоцької ДПІ Волочиського управління ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталія Хорошева.