Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Красилівщині триває конструктивний діалог задля пошуку резервів спрямованих на забезпечення належних надходжень до бюджетів

опубліковано 08 лютого 2023 о 10:25

Днями на території Красилівської ОТГ відбулась зустріч начальника ДПІ Олексія Шишина, голови ОТГ Ніли Островської та бізнесом. Під час заходу посадовці обговорили питання легалізації заробітної плати, наповнення місцевої скарбниці, а також заборгованості юридичних та фізичних осіб по податках і зборах до бюджетів усіх рівнів.

В ході наради обговорили питання щодо координації діяльності, пов’язаної із забезпеченням сплати податків та надходжень до бюджетів усіх рівнів у 2023 році.

Під час заходу Олексій Шишин поінформував про проблемні питання щодо сплати податків та зборів до місцевого бюджету. Звернув увагу на налагодження співпраці зі  старостами громади з питань виявлення та забезпечення додаткових надходжень до бюджету та погашення податкового боргу. 

Керівник ДПІ особливу увагу звернув на сплату заборгованих сум із земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного соціального внеску та інших складових, з яких формується місцева скарбниця. 

Розповів посадовиць  і про запровадження мінімального податкового зобов’язання. За його словами, мінімальне зобов’язання зі сплати податків необхідно сплатити платникам податків за користування або володіння сільгоспугіддями.

Олексій Шишин роз’яснив присутнім норми діючого податкового законодавства зі змінами стосовно декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року, а також  можливості легалізації незадекларованих доходів в рамках «податкової амністії».

Очільник ДПІ також нагадав присутнім про основні зміни податкового законодавства, зокрема обов’язкове застосування суб’єктами господарювання РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій за готівку, належного оформлення трудових відносин та про переваги електронних сервісів ДПС України.

Нагадав, що у разі виникнення питань, які потребують оперативного розгляду, платники податків можуть звертатись на комунікаційну податкову платформу, відправивши лист на електронну скриньку за адресою km.ikc@tax.gov.ua.