Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства йшлося на робочій зустрічі із платниками у Чемерівцях

опубліковано 08 лютого 2023 о 08:43

Начальник Чемеровецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина Гнатовська провела чергову зустріч з платниками податків, під час якої ознайомила їх з основними змінами податкового законодавства.

Зокрема, Валентина Гнатовська  розповіла, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання. При цьому детально поінформувала що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання та як розраховується його сума. Водночас зазначила, що громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податкова.

Посадовець нагадала і про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначила, що суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості можуть не застосовувати касові апарати з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.

Йшлося  і про право громадян на податкову амністію. Громадяни до 01 березня 2023 року  можуть легалізувати неоподатковані в минулому активи за пільговою ставкою одноразового збору. Для цього їм необхідно подати одноразову декларацію через свій електронний кабінет та протягом 60 днів після ї подання сплатити одноразовий збір.

Також керівник ДПІ нагадала про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, з яких не були сплачені податки та назвала підстави для подання декларації про майновий стан і доходи, використання електронних сервісів ДПС, про обов’язковість легалізації трудових відносин, ведення обліку товарних запасів, правильності заповнення реквізитів для сплати податків.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua