Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси ДПС, РРО/ПРРО, декларування 2023 йшлося під час сеансу «гаряча лінія» в Дунаєвецькій ДПІ

опубліковано 07 лютого 2023 о 09:45

У Дунаєвецькій державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо електронних сервісів ДПС, застосування РРО/ПРРО, декларування доходів громадян, отриманих протягом 2022 року, податкової амністії тощо. 

Наталія Баранюк, начальник Дунаєвецької ДПІ, розповіла про порядок реєстрації та перереєстрації РРО, нагадала, які фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку зобов’язані та не зобов’язані застосовувати РРО та/або ПРРО, звернула увагу на відповідальність, яка передбачена за незастосування РРО/ПРРО платниками податків під час проведення розрахункових операцій.

Податківець звернула увагу, що Електронний кабінет платника податків – сервіс, за допомогою якого можна надсилати до органів ДПС електронні документи, податкову звітність, отримати довідки про відсутність заборгованості, необхідну інформацію із загальнодоступних реєстрів та надсилати запити чи заяви для отримання необхідних даних.

Також, нагадала, що розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році, про реалізацію права громадян на отримання податкової знижки. Подання декларації про майновий стан і доходи за минулий рік - це конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України). 

На всі питання надано відповіді в межах чинного законодавства.