Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Важливо: спільні заходи новоушицьких податківців та представників влади спрямовані на забезпечення належних надходжень до бюджетів

опубліковано 29 червня 2022 о 14:47

У Новоушицькій територіальній громаді відбулось засідання бюджетної комісії, в якому взяв участь начальник Новоушицької ДПІ Григорій Гребенюк.

Обговорено нагальні питання сьогодення: вжиття заходів щодо перерахування податку на доходи фізичних осіб до міського бюджету за місцем фактичної діяльності працівників на території міста; видачі реєстраційних номерів облікової картки платника податків відвідувачам Центру обслуговування платників; підготовки рекламних матеріалів для демонстрації через місцеві засоби масової інформації з метою активізації роботи фізичних осіб-підприємців єдиного податку та підтримки міського бюджету шляхом сплати податків; стану податкової заборгованості по платежам до бюджету міста та вжиття заходів щодо її погашення в умовах воєнного стану; очікуване виконання дохідної частини бюджету міста у січні-червні 2022 року в умовах воєнного стану.

Були розглянуті питання щодо сплати місцевих податків суб’єктами господарювання до бюджету міста. Обговорили заходи з погашення заборгованості, зкоординували дії щодо сплати суб’єктами господарювання місцевих податків. На засіданні були прийняті відповідні рішення щодо визначення механізмів вирішення проблемних питань по надходженню коштів до бюджету міста та бюджетів усіх рівнів в умовах воєнного стану. В ході засідання було зауважено, що для належного виконання планових показників наповнення місцевого бюджету під час воєнного стану повинна проводитись робота в тісній співпраці між податковою службою та органами місцевого самоврядування.

Під час спілкування також було наголошено на проведенні кампанії декларування доходів громадян та одноразового добровільного декларування активів громадян, придбаних до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі.

 Начальник ДПІ зазначив, що під час воєнного стану у випадках, передбачених законодавством, необхідно застосовувати РРО та ПРРО відповідно до раніше прийнятого законодавства.