Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Відкритий_формат: у Чемерівцях відбулася чергова зустріч з платниками податків

опубліковано 28 червня 2022 о 09:15

За участі начальника Чемеровецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентини Гнатовської проведено зустріч з платниками податків, де розглядалися питання податкового законодавства під час дії воєнного стану.

У ході зустрічі обговорено особливості декларування доходів громадян за 2021 рік, одноразове (спеціальне) добровільне декларування; питання застосування реєстраторів розрахункових операцій в умовах воєнного стану.

Податківець, повідомила, що відповідно до п. 69.1 п. 61 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) встановлено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, у випадку відсутності у платника податків можливості, зокрема своєчасно подати декларацію, платники звільняються від передбаченої ПКУ відповідальності з обов’язковим наданням декларації протягом 6-ти місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.  

У ході зустрічі окремий акцент було зроблено на те, що інформацію про податкові сервіси, новини, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців і багато корисного, користувачі мають можливість отримувати на офіційних сторінках Державної податкової служби України та Головного управління ДПС у Хмельницькій області в доступному зручному форматі з соціальної мережі Facebook та месенджеру Telegra.

Наприкінці зустрічі присутні отримали відповіді на питання, що їх цікавили та друковану продукцію.