Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Хмельниччині знову активізувались «податкові» шахраї

опубліковано 24 травня 2021 о 16:45

Фахівці підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Хмельницькій області звертають увагу представників бізнесу на той факт, що у нашому краї знову активізувалися шахраї, які вдаючи посадових осіб територіальних органів податкової служби телефонують до керівників підприємств чи підприємців і вимагають матеріальну винагороду за невтручання в господарську діяльність.
Банальні шахраї, які представляються службовими особами податкової служби телефонують з мобільних номерів телефонів, переслідують класичну мету для такого роду зловмисників – швидке і легке збагачення. У своїх діях вони розраховують на психологічний ефект раптовості через залякування та шантаж і у підсумку наполегливо просять переказати кошти на певний рахунок.
Такі дії негативно впливають на честь та ділову репутацію працівників податкової служби загалом. Зрозуміло, що службові особи територіальних органів ДПС жодним чином не причетні до таких шахрайських викрутасів кримінальних ділків.
ГУ ДПС у Хмельницькій області вкотре звертається до платників податків бути обачними, не піддаватися на провокації, а у разі отримання інформації про такі пропозиції, вчинення протиправних дій під виглядом працівників Державної податкової служби чи нібито від їх імені негайно повідомити відповідний підрозділ Національної поліції за номером телефону 102 або телефонувати до Антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс» за номером телефону 0 800 501 007, Будьте розсудливими та обачними!