Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа діє: відбулася онлайн зустріч із бізнесом та громадськістю з роз’яснення змін до Постанови Кабміну №1165

опубліковано 08 листопада 2022 о 16:01

У рамках роботи Комунікаційної податкової платформи відбулась онлайн зустріч представників Головного управління ДПС у Хмельницькій області з форматі ZOOM з представниками бізнес-спільноти, громадських організацій та практикуючих бухгалтерів підприємств щодо роз’яснення законодавчих новацій.

Головною темою заходу були зміни, внесені постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1154, до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165.

Провідні фахівці управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків податкової служби Хмельниччини також звернули увагу присутніх на дотриманні порядку подання Таблиць даних та пояснень до них з метою подальшого упередження зупинки реєстрації податкових накладних платників реального сектору економіки.

Також, учасникам заходу нагадали, що в податковій службі області функціонує Комунікаційна податкова платформа, на яку може звернутися платник чи представник громадського об’єднання, для оперативного вирішення питань, у тому числі й щодо розблокування податкових накладних. Для цього необхідно написати звернення на електронну адресу km.ikc@tax.gov.ua, в якому необхідно чітко зазначити суть проблеми чи викласти пропозиції, а також залишити дані для зворотного зв’язку. У швидкі терміни адресату буде запропоновано механізм вирішення проблеми.

Державна податкова служба завжди відкрита до спілкування для вирішення проблемних питань з метою забезпечення балансу інтересів платників податків та податкової служби, - наголошують податківці Хмельниччини.