Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Виходь_на_світло: на Хмельниччині податкова служба разом із соціальними партнерами почала наступ на тіньову зайнятість

опубліковано 17 червня 2022 о 17:00

У рамках проекту «Виходь на світло!» відбулась робоча зустріч керівника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Ірини Зленко з очільниками Управління Держпраці у Хмельницькій області Олександром Малюзіним та Головного управління Пенсійного фонду України у Хмельницькій області Олександром Крупою, у ході якої обговорено актуальні питання легалізації найманої праці та подолання проблеми недоброчесних трудових відносин між роботодавцями і найманими працівниками, які в свою чергу завдають шкоди легальному бізнесу та системному надходженню коштів до бюджету.

«У час коли, українські воїни на сході героїчно захищають країну, інша частина населення має сумлінно платити податки. Це аксіома, яка стосується кожного свідомого громадянина. Сподіваюсь, реалізовані за ініціативою Головного управління Пенсійного фонду активні заходи сприятимуть наповненню бюджету та «відбілюванню» трудової зайнятості. Окрім роз’яснювальної роботи ми домовились про застосування таких ефективних форм та методів впливу, як хронометражі та перевірки», - зазначила Ірина Зленко.

У ході діалогу проаналізовано загальні тенденції застосування найманої праці без належного оформлення трудових відносин, а також першочергові кроки у боротьбі з незадекларованою працею, сфери та напрямками підприємницької діяльності, які найбільш вражені цим ганебним соціальним явищем.

Зокрема за результатами відпрацювань, «лідерами» у неформальній зайнятості на теренах області є суб’єкти господарювання швейної промисловості, сільського господарства, роздрібної торгівлі, транспортного забезпечення. Не кращим чином впливає на розвиток регіональної економіки та зростання податкових надходжень діяльність окремих суб’єктів господарювання та фінасово-промислових груп, які в умовах воєнного стану продовжують мінімізувати сплату податків.

Саме тому учасники робочої зустрічі висловили сподівання, що реалізація спільного проекту «Виходь на світло!» матиме комплексне відпрацювання та досягнення за рахунок цього реальних позитивних результатів, як того вимагає ситуація в країні, що бореться з агресором і потребує відповідних фінансових та економічних ресурсів.