Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Економічний_фронт: забезпечення системних надходжень до бюджету зміцнює економіку рідного краю та країни в цілому

опубліковано 17 червня 2022 о 11:16

За участі начальника управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Хмельницькій області Оксани Дмитрієвої, заступника міського голови Миколи Ваврищука, начальника відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном Наталії Паламарчук, представників органів виконавчої влади, управління Держпраці відбулась #робоча_зустріч з обговорення актуальних питань реалізації податкових новацій та сплати податків в умовах воєнного стану.

Зокрема обговорювались питання забезпечення наповнення місцевого бюджету у воєнний час, сплати заборгованих сум із земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, акцизного податку тощо.

Оксана Дмитрієва нагадала присутнім, що одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є щорічна кампанія декларування доходів громадян. Фізичні особи, які отримали неоподатковані доходи у 2021 році, зобов’язані заповнити і подати декларацію про майновий стан і доходи. Також зазначила, що цьогоріч громадяни, які не мали можливості подати декларацію вчасно, зможуть виконати свій обов’язок пізніше, адже  термін подання таких декларацій подовжено на шість місяців після припинення або скасування воєнного стану.

Водночас податківець нагадала і про кампанію одноразового декларування, зазначивши,  якщо громадяни мають бажання легалізувати неоподатковані в минулому активи, можуть подати до органів ДПС добровільну декларацію та, сплативши одноразовий збір.

Учасники домовились про повторні зустрічі, які дозволять врегулювати ситуацію та конструктивно вирішити назрілі проблемні питання. «Спільні дії контролюючих органів передбачають забезпечення зворотного зв'язку та оперативного обміну інформацією і сприятимуть конструктивним спільним діям у майбутньому», - переконані у податковій службі Хмельниччини.