Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Публічна_увага: на Хмельниччині найбільші суми податкового боргу мають юридичні особи

опубліковано 12 жовтня 2021 о 08:45

За інформацією управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Хмельницькій області, на сьогодні податковий борг до бюджетів усіх рівнів становить 563 мільйони гривень. Дві третіх із цієї суми боргують юридичні особи.

Податковою службою Хмельниччини за рахунок вжитих заходів до початку поточного року податковий борг до зведеного бюджету зменшено майже на 120 мільйонів гривень, зокрема за вересень заборгованість по платежах до бюджету зменшено на 1 мільйон гривень.

Загальна кількість боржників, а окрім юридичних осіб - це фізичні особи та підприємці, по області становить понад 80 тисяч. Показово, що попри найбільшу суму боргу кількість юридичних осіб, які не погасили свої зобов’язання перед бюджетом становить 1104 одиниці.

Найбільшими податковими боржниками в області є наступні підприємства: КЕВ м. Хмельницький, ДП «Нігинський кар’єр», ДП НТК «Завод точної механіки», Шепетівський військовий лісгосп ДП «Івано-Франківський військовий ліс промкомбінат», Деражнянське СФГ «Промінь», КЕВ м Чернівці, Підприємство споживчої кооперації «Господарник», ПРАТ «Шепетівське АТП 16807», КП «Цивільжитлобуд», ДП ДГ «Проскурівка» МІП ім. В.М. Ремесла НААН».  

Варто наголосити, що розміщення такої інформації передбачено статтею 35 Податкового кодексу. Також податківці активно роз’яснюють усім категоріям боржників необхідність погашення заборгованості до бюджету, залучаємо до цієї роботи представників місцевого самоврядування, територіальних громад. Як крайній захід податковий борг підлягає стягненню за рішенням суду виконавчою службою, - зазначають податківці.