Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: у податковій службі Хмельниччини до погашення податкового боргу залучатимуть територіальні громади і ЗМІ

опубліковано 11 жовтня 2021 о 10:09

Актуалізація питань погашення податкового боргу – у пріоритеті діяльності Головного управління ДПС у Хмельницькій області. З цією метою заступник начальника ГУ ДПС в області Вячеслав Семенюк провів низку робочих зустрічей з керівниками економічно активних підприємств-боржників, у ході якої було наголошено на необхідності реалізації фінансових резервів для скорочення податкового боргу та недопущення його надалі.

«З метою оперативного та якісного забезпечення законодавчих норм щодо погашення податкового боргу фахівці податкової служби області залучатимуть актив територіальних громад, а також надаватимуть списки хронічних боржників у засоби масової інформації. Такий комплексний підхід підвищуватиму рівень податкової культури та громадської свідомості і відповідно позитивно позначатиметься на забезпеченні добровільної сплати платежів до бюджету, усвідомленні неминучості відповідальності та застосування законодавчо встановлених санкцій за несвоєчасну сплату податкових зобов’язань»,  - зауважив Вячеслав Семенюк.

На сьогодні за оперативними даними за рахунок реалізації заходів з погашення податкового боргу до бюджету надійшло близько 120 мільйонів гривень, також упереджено виникнення податкового боргу по низці бюджетоформуючих підприємств області.

Податківці зазначають що продовжуватимуть реалізацію активних заходів з погашення податкового боргу. Вони не виключають, що одним із ключових моментів у цьому зв’язку стане одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб, що стартувало 1 вересня 2021 року, яке в цілому створення умов для отримання громадянами прибутків у правовому полі та невідворотності сплати податків.