Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Динаміка_росту: з початку року платники податків Хмельниччини спрямували до бюджету понад 10 мільярдів гривень

опубліковано 04 жовтня 2021 о 11:07

За результатами роботи у січні-вересні 2021 року обсяг надходжень до бюджетів усіх рівнів від платників податків Хмельницької області склав 10,4 мільярда гривень, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 1,8 мільярда гривень.

При цьому індикативне завдання виконано на 105 відсотків, що дозволило забезпечити додаткові податкові надходження у сумі 453 мільйони гривень.

У підсумку доходи державного бюджету досягли рівня у 4,4 мільярда  гривень. Забезпечено темпи росту платежів на 122 відсотки, що у грошовому значенні становить понад 800 мільйонів гривень. Зокрема, загальна сума сплаченого до держскарбниці податку на додану вартість склала понад 1,9 мільярда гривень.

Водночас місцеві бюджети краю отримали для розвитку та забезпечення соціальних потреб понад 6 мільярдів податкових платежів. Домінуючим сегментом у місцевому бюджеті залишається податок на доходи фізичних осіб, якого з легальних доходів працюючих подолян сплачено у сумі 4,2 мільярда гривень.

Як зазначили в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області, системне наповнення дохідної частини бюджету базується на сумлінні соціально відповідального бізнесу та ефективній діяльності електронних сервісів, які надаються податковою службою, а також впровадженні аналітичних систем управління та моніторингу економічних процесів.