Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Шепетівщині активна співпраця з органами влади спрямована на роз’яснення законодавства та сплату податків

опубліковано 08 серпня 2022 о 11:15

Днями начальник Шепетівської державної податкової інспекції Валентина Ординська взяла участь у пленарному засіданні 16-ої (позачергової) сесії Шепетівської районної ради, яке провів голова ради Олег Кулінський. Також на засіданні були присутні представники Шепетівської військової адміністрації, місцевої прокуратури та органів ДСНС України у Хмельницькій області.

Окрім низки організаційних питань, на сесії розглянуто питання погодження продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ піску, сировини піщано-гравійної Борисівської ділянки, що знаходяться у Шепетівському районі.

Користуючись нагодою,  керівник ДПІ в черговий раз нагадала присутнім, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб завершується 1 вересня 2022 року, розповіла про перебіг деклараційної кампанії, обов’язок громадян задекларувати доходи, під час отримання яких не були сплачені податки до бюджету, а також про Порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

У ході діалогу посадовець також наголосила, що важливою складовою наповнення місцевого бюджету територіальних громад є майнові податки. Нагадала, що працівниками ГУ ДПС у Хмельницькій області здійснюється нарахування та вручення для платників податків повідомлень-рішень щодо сплати податку на землю, податку на нерухоме майно, а також вжиті заходи щодо погашення боргів  суб’єктами господарюваня, горомадянами, та наповнення бюджету громад.

Валентина Ординська також запропонувала відновити роботу робочих груп з детінізації населення та проведена інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо легалізації трудових відносин в районі. Насамкінець посадовець інформувала про особливості користування електронними сервісами ДПС та застосування РРО/ПРРО.