Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Теофіполі вкотре нагадали платникам: що кращий спосіб подати декларацію – електронна форма

опубліковано 29 квітня 2021 о 17:17

У Теофіпольській державній податковій інспекції у ході зустрічей з платниками обговорено ряд важливих питань, що стосуються декларування та сплати податків.

Зокрема, обговорено теми декларування доходів громадян, отриманих у 2020 році; роз’яснення основних норм застосування Закону України 1072 з питань списання та відстрочення сум податкового боргу та інших важливих положень цього закону; новації у законодавстві щодо застосування РРО/ПРРО; зміни в порядку подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб; функціонування Електронного кабінету платника, інших програмних продуктів, розроблених податкової службою, та переваг подання звітності в електронному вигляді; тощо.

Крім того, платникам податків розповсюджено брошури та листівки зі змінами у законодавстві.

«Під час зустрічей з платниками податків ми вкотре нагадали їм, що до завершення кампанії декларування доходів громадян 2021 залишились лічені дні. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2021 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Також декларації повинні подати одноосібники, які обробляють власні земельні ділянки (паї). Оскільки ми працюємо в умовах карантину, то кращий спосіб подати декларацію – це електронна версія», - підкреслила начальник Теофіпольської ДПІ Валентина Грицаюк.