Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі_зустрічі: у Війтовецькій громаді питання декларування доходів нероздільно пов’язуть з підвищенням добробуту її жителів

опубліковано 29 квітня 2021 о 14:38

За участі начальника Волочиської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Хмельницькій області Анатолія Саланського, Війтовецького селищного голови Ігоря Степанюка відбулася зустріч із керівниками фермерських господарств та жителями громади, які індивідуально обробляють земельні частки (паї).

Начальник Волочиської ДПІ Анатолій Саланський відповідно до норм та вимог проведення кампанії декларування-2021 проінформував про вимоги Податкового кодексу, згідно з якими окремі категорії громадян зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи, визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору. Також учасники зустрічі обговорили питання оподаткування доходів громадян, які мають у власності (оренді) земельні ділянки площею понад 2 гектари.

На закінчення зустрічі відбувся жвавий діалог з питань виплати фермерськими господарствами орендної плати власникам паїв, приводу якої керівник податкової інспекції надав наступний коментар: «Голови фермерських господарств повинні вживати заходів щодо недопущення фактів виплати орендної плати «в конвертах», а також виконувати вимоги податкового законодавства зі сплати відповідних податків і зборів з такої орендної плати. Від цього залежить добробут громади, її фінансова самодостатність та повнота надходжень до бюджету».