Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Одещині викрито легалізацію зернових культур на суму понад 300 млн гривень

опубліковано 16 жовтня 2020 о 16:33

 

Податківцями встановлено факт легалізації зернових культур при здійсненні експортних операцій.

У ході аналітичного дослідження працівниками управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом,  ГУ ДПС в Одеській області виявлено, що товариство з обмеженою відповідальністю у 2020 році здійснювало експортні операції зернових культур. У той же час походження товару при проведенні аналізу з’ясувати було неможливо.

Від митних органів отримано довідки щодо походження товару, які посадовими особами підприємства було надано до митниць, для оформлення експортних операцій. Проте інформація із зазначених довідок не відповідала дійсності.

Отже, в діях посадової особи товариства вбачаються ознаки правопорушення, а саме складання, видача службовою особою завідомо неправдивих відомостей та внесення їх до офіційних документів (довідок експортера зерна). Це надало змогу здійснити легалізацію зернових культур, які в подальшому було експортовано на загальну суму понад 300 млн гривень.

Також встановлено, що організатори цієї схеми ймовірно ухилились від сплати податку на додану вартість на суму понад 62 млн гривень.

Матеріали дослідження передано до правоохоронних органів для прийняття рішення відповідно до КПК України.