Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Представникам_агросектору: покрокові дії для уникнення блокування податкових накладних

опубліковано 16 жовтня 2020 о 10:27

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що з метою попередження зупинки реєстрації податкової накладної та відповідно до вимог Порядку №1165 передбачена можливість подання до ДПС таблиці даних платника податку на додану вартість.
Таблиця даних платника податку містить в собі інформацію про специфіку діяльності платника, а саме: види діяльності платника та перелік вхідних і вихідних кодів товарів і послуг, що пов’язані з видами діяльності платника.
Рішення щодо врахування/не врахування таблиці даних приймається комісією Головного управління ДПС у Хмельницькій області протягом 5 робочих днів від дати її подання. При прийнятті рішення враховується інформація:
- про наявність ресурсів якими володіє/користується платник податку (виробничі потужності, основні засоби, земельні та трудові ресурси);
- про наявність/відсутність ризикових операцій у платника податку.
З метою уникнення фактів блокування податкових накладних та об’єктивного прийняття рішень регіональною комісією сільськогосподарському товаровиробнику необхідно здійснити наступні дії.

По-перше. Подання до контролюючого органу інформації, яка свідчить про наявність в сільськогосподарського виробника всіх необхідних ресурсів для здійснення діяльності, а саме:
- здійснити заходи, щодо оформлення (у разі їх відсутності або неповного оформлення) правовстановлюючих документів на земельні ділянки та договорів оренди земельних ділянок із наступним відображенням таких земель у податковій звітності;
- здійснити заходи щодо повного оформлення трудових відносин з найманими працівниками та надання до контролюючого органу повідомлень про прийняття працівника на роботу;
- надати до контролюючого органу повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма 20-ОПП). В даному повідомленні відобразити інформацію про наявність власних або орендованих основних фондів, транспорту, сільськогосподарської техніки, офісних, виробничих, складських приміщень, земельних ділянок тощо.

По-друге. Подання в електронному вигляді таблиці даних платника податку (код документа J(F)1312302). Як додаток до таблиці надати ґрунтовне пояснення напрямків господарської діяльності (код документа J(F)1360102) із посиланням на податкову та іншу звітність платника податку (п. 14 Порядку №1165). Також як додатки до таблиці даних необхідно надати копії статистичної звітності по сільськогосподарській діяльності, зокрема:
- форма 4-СГ (річна) «Звіт про посівні площі сільськогосподарських культур»;
- форма 37-СГ (станом на останню звітну дату подання такого звіту) «Звіт про сівбу та збирання врожаю сільськогосподарських культур, проведення інших польових робіт»;
- форма 24-СГ (місячна, річна) «Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин»;
- форма 29-СГ (річна) «Звіт про площі та валові збори сільськогосподарських культур, плодів, ягід та винограду».