Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аспекти адміністрування податків і зборів з юридичних осіб – робоча зустріч податківців із представниками громадськості й бізнесу Хмельниччини

опубліковано 19 березня 2024 о 16:30

В рамках роботи комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області відбулась робоча зустріч податківців із представниками громадськості та бізнес-спільноти регіону з актуальних питань оподаткування. 

Модератором заходу стала президент Хмельницької торгово-промислової палати, голова регіональної ради підприємців, заступник голови громадської ради при Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області Наталія Бєлякова.

У ході діалогу керівники провідних підрозділів Головного управління ДПС у  Хмельницькій області зробили акцент на ключових аспектах адміністрування податків і зборів з юридичних осіб. 

Зокрема, розглядались такі питання як: податок на додану вартість та бюджетне відшкодування; податок на прибуток; трансфертне ціноутворення; єдиний податок; причини блокування податкових накладних; оподаткування орендної плати за землю; порядок застосування РРО/ПРРО; порядок здійснення операцій з реалізації пального та здійснення розрахунків у сфері ЗЕД. З-поміж іншого йшлося про особливості деклараційної кампанії 2024 та  дотримання законодавства при оформленні трудових відносин з найманими працівниками. 

«Відкритість та партнерські відносини із платниками податків є незмінним пріоритетом діяльності служби і платники мають бути впевненими, що податківці завжди готові до діалогу. Тільки разом ми наближаємо Перемогу, тримаючи економічний фронт» – зазначила начальник управління оподаткування юридичних осіб Наталія Гриневич.

Податківці надали вичерпні відповіді на запитання, а також подякували присутнім за проведену зустріч та запевнили, що служба завжди відкрита до діалогу, готова забезпечити підтримку громадських та бізнесових ініціатив з метою налагодження співпраці та забезпечення надходжень до бюджетів, соціального захисту населення.

У підсумку масштабного заходу Наталія Бєлякова подякувала за позитивну зустріч та побажала усім добра, економічного зростання та миру.