Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 45 млн грн податку на нерухоме майно – надходження до місцевих бюджетів Хмельниччини з початку року

опубліковано 14 березня 2024 о 10:59

Протягом січня – лютого 2024 року до місцевих бюджетів Хмельницької області надійшло 45,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Порівняно з минулорічним показником надходження виросли на 9,5 млн грн, або на 27 відсотків, як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Хмельницькій області Сергій Забашта.

Надходження від податку на нерухоме майно є одним з важливих платежів до бюджетів громад. Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками житлової та/або нежитлової нерухомості. 

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.    

Платники податків мають можливість скористатись сервісом Державної податкової служби України «Калькулятор податку на майно» (https://tax.gov.ua) у блоці «Е-СЕРВІСИ».