Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася інформаційно-роз’яснювальна зустріч податківців із підприємцями, які надають послуги таксі

опубліковано 08 березня 2024 о 12:33

В Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області відбулася робоча зустріч начальника управління оподаткування фізичних осіб Оксани Дмитрієвої, заступника начальника управління податкового аудиту Володимира Ковальського та представника підрозділу Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Ігоря Тужанського із представниками інформаційних служб, які надають послуги таксі на території регіону щодо необхідності застосування РРО/ПРРО та надання споживачу розрахункового документу встановленої форми, а також дотримання вимог податкового та трудового законодавства. 

Як зазначила Оксана Дмитрієва, протидія нелегальному ринку надання оплатних послуг з перевезення пасажирів та приховування результатів діяльності в пріоритеті завдань податкової служби області. Також наголосила, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії. Податківець нагадала про переваги спілкування з органами ДПС в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі та через мобільний застосунок «Моя податкова», зокрема задля подання звітності, здійснення процедури декларування доходів громадян за минулий рік та отримання необхідної інформації.

Володимир Ковальський, у свою чергу звернув увагу присутніх щодо необхідності дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, суб’єктів господарювання при наданні послуг таксі.

Здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії. Також зазначив, що лише за рахунок максимально ефективної кампанії з припинення ведення господарської діяльності незареєстрованими суб’єктами господарювання може бути досягнуто значний економічний ефект, створено належні та рівні конкурентні умови для легального бізнесу та забезпечено належні надходження до бюджету.

Податківці відповіли на поставлені питання присутніх та нагадали, що для оперативної комунікації з бізнесом в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області діє комунікаційна податкова платформа.