Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Акценти: на Хмельниччині в ході фактичних перевірок податківці виявили понад 80 фактів господарської діяльності без держреєстрації

опубліковано 21 грудня 2023 о 11:05

За результатами спільних заходів підрозділів оподаткування фізичних осіб та податкового аудиту Головного управління ДПС у Хмельницькій області щодо законності провадження господарської діяльності протягом 2023 року встановлено 84 факти зайняття господарською діяльністю без реєстрації фізичних осіб – підприємців.

При цьому по одній із перевірок з незаконного обігу вилучено тютюнові вироби, що реалізовувались без марок акцизного податку встановленого зразка.

У підсумку стосовно осіб, які здійснювали господарську діяльність без реєстрації як фізичної особи-підприємці, складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 164 КУпАП – Порушення порядку провадження господарської діяльності.  

Головне управління ДПС у Хмельницькій області наголошує, що з метою уникнення штрафних санкцій господарську діяльність необхідно здійснювати згідно норм законодавства України та з дотриманням порядку проведення розрахункових операцій, а сплата податків це ключовий фактор посилення економічної стійкості та безпеки держави, а отже, і її здатності ефективно протистояти агресору.