Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резонанс: податківцями у ході фактичної перевірки встановлено грубі порушення норм законодавства у сфері ресторанного бізнесу

опубліковано 19 грудня 2023 о 09:04

Днями працівниками управління податкового аудиту ГУ ДПС у Хмельницькій області в ході проведення фактичної перевірки платника єдиного податку, що здійснює діяльність у сфері ресторанного бізнесу, встановлено факт проведення розрахункових операцій без застосування РРО/ПРРО та без надання споживачам відповідних розрахункових документів встановленої форми (фіскальних чеків).

При цьому, в ході перевірки встановлено, що протягом другого півріччя цього року таким субʼєктом господарювання  здійснювалась торгівля підакцизними товарами без наявності спеціального дозволу - ліцензії та відповідно без сплати акцизного податку! 

За результатами перевірки податковою службою ініційовано питання про анулювання реєстрації платника єдиного податку, складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення, застосовано штрафну санкцію на суму понад 400 тис. гривень. А також направлено матеріали перевірки для встановлення сум несплаченого акцизного податку з реалізованої підакцизної продукції. 

Головне управління ДПС у Хмельницькій області вкотре застерігає платників податків від вчинення умисних дій для ухилення від виконання обов’язку сплати податків та фіскалізації розрахунків!