Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резонанс: податкова служба Хмельниччини вкотре зафіксувала реалізацію підакцизних товарів з «букетом» порушень

опубліковано 19 жовтня 2023 о 11:16

За результатами спільних заходів підрозділів податкового аудиту та контролю за підакцизними ГУ ДПС у Хмельницькій області, припинено незаконну торгівлю підакцизними товарами. У ході перевірки встановлено, що суб’єкт господарювання всупереч вимог чинного законодавства, перебуваючи на єдиному податку, без отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами та без застосування РРО/ПРРО, здійснював протиправну діяльність, реалізовуючи рідини, що використовуються в електронних сигаретах, немарковані марками акцизного податку встановленого зразка, що свідчить про відсутність сплати податку.         

Стосовно суб’єкта господарювання ініційовано питання про анулювання реєстрації платника єдиного податку, а також складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ст. 164 КУпАП – Порушення порядку провадження господарської діяльності. 

Підакцизну продукцію вилучено з незаконного обігу працівниками Нацполіції.

За результатами проведення заходів на території області, спрямованих на протидію незаконному обігу підакцизних товарів, з початку року встановлено 26 фактів торгівлі підакцизними товарами без отримання ліцензій на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами та 25 фактів реалізації тютюнових та алкогольних виробів, які немарковані марками акцизного податку встановленого зразка

З метою очищення ринку від фальсифікованих та незаконно ввезених на територію України підакцизних товарів, Головне управління ДПС у Хмельницькій області просить небайдужих громадян повідомляти про встановленні факти незаконної торгівлі.