Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резонанс: на Хмельниччині податківці за незаконну реалізацію підакцизних товарів ініціювали вилучення з обігу алкогольних напоїв на суму понад 100 тисяч гривень

опубліковано 29 вересня 2023 о 16:51

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Хмельницькій області за результатами проведених контрольно-перевірочних заходів на території місцевого ринку встановили факт реалізації підакцизної  продукції без отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі. При цьому реалізація алкогольних напоїв здійснювалась без застосування РРО/ПРРО. 

Податківцями стосовно суб’єкта господарювання ініційовано анулювання реєстрації платника єдиного податку, а також складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення за статтею 164 КУпАП. Підакцизну продукцію на загальну сум 110 тис. грн з незаконного обігу вилучено працівниками Нацполіції.

Всього, з початку року за ініціативи управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Хмельницькій області вилучено з протиправного обігу підакцизної продукції на загальну суму понад 700 тис. гривень. 

ГУ ДПС у Хмельницькій області, звертає увагу суб’єктів господарювання, що отримати ліцензію на право роздрібної торгівлі значно дешевше ніж сплатити штраф за діяльність без неї.