Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації податкового законодавства у 2023 році обговорили під час апаратної наради Дунаєвецької ОТГ

опубліковано 03 січня 2023 о 09:35

Начальник Дунаєвецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталія Баранюк взяла участь у апаратній нараді Дунаєвецької ОТГ.

Зокрема, податківець проінформувала присутніх про початок кампанії декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору. Податкова декларація про майновий стан і доходи отримала нові додатки згідно Наказу Міністерства фінансів України від 17.05.2022р. №143 (набрав чинності з 01.01.2023р). Також для фізичних осіб – підприємців встановлюється граничний термін подання податкової декларації за звітний податковий період рік до 01 травня року, що настає за звітним, тобто до 01 травня 2023 року.

Наголошено також на кампанії одноразового декларування. Зокрема, що громадяни можуть легалізувати свої неоподатковані активи до 1 березня 2023 року. Для цього необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді і сплатити одноразовий збір від суми задекларованих активів.

Йшлося також про застосування РРО/ПРРО, легалізацію найманої праці та переваги застосування електронних сервісів ДПС.